-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 29 Mart 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Gloster Ceza Puanları
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (7 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (16 %)
93 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
  Yazılar || DİĞER
   MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA

Kuşların Adım Adım Güvenini Kazanmak:

 

İlk günden hatta saatlerden beri kuşunuzun güvenini kazanıp kazanamayacağınız evcil olup olmayacağı suskun veya ürkek olacağı belli olur.Mümkünse ilk günden beri fazla yaklaşmadan sürekli yanında bulunmanız gerekir.Onunla çok konuşmalısınız.

 

Yerinin Değiştirilmesi:Büyük ihtimalle kuş size karanlık bir kutuda verilmiştir.Mümkün olduğunca çabuk eve getirilmeli ve kışın delik açılmış bir karton kutu içinde soğuktan korunarak ve yazın sıcaktan korunarak bulunduğu satıcı veya yerinden alınarak evinize getirmelisiniz.

Evdeki İmkanlarınız nasıl olmalıdır?Kutudan direk kafesin içine girişini sağlayacak şekilde çıkarın.Kuş karanlıktan aydınlığa geçeceği için hemen kafese girer.O andan itibaren kuşu yalnız bırakın ve çevresini etüd etmesini izleyin.Ev ortamına alışmak için etrafı inceleyecek-

Tir.Eğer bir şey yemez içmezse endişelenmeyin.Kendini rahat hissedince ve korku ilesürüsü veya arkadaşlarından ayrılma şokunu üzerinden atınca normale dönecektir.

Rahat uyku uyumasını sağlayın:Eğer kuş odayı sigara içenlerle paylaşıyorsa yatmadan önce odayı havalandırın.Lambayı söndürmeden önce rahat olarak tünekte olmasına dikkat edin.Odadaki tüm ışıkları kapatın ama az ışık veren bir lamba bulundurun.Çünkü alışık olmadığı sesler onu rahatsız edebilir ve yem yemesini su içmesini karanlıkta sağlayamayabi-

Lir.İlk günün sabahı kuşun kafesinden tutarak onunla sessizce konuşun ve taze yemler verin.

Sontra onu yalnız bırakın ki korku ve heyecanını üzerinden atsın.

Ele alıştırılması:Çevresine alışması ele gelmesiyle daha kolaylaşacaktır.Evcil olması çok önemlidir.Evcil demek ele yada parmağa korkusuzca gelip konması demektir.Bu aktivite onun tamamen evcilleşmesini sağlar.Bir çok yöntemi vardır.

01-  Kafesteki yemi bir parça elinize alıp elinize gelmesini bekleyin.Özelliklede her sabah tüylerini temizledikten sonra deneyin.Bunun için sabırlı olmanız gerekir.İlk günü belki kafesten sadece boynunu uzatarak yeme ulaşmaya çalışacaktır.İkinci ve üçüncü gün çubuğun üstüne daha sonra korkulacak bir şey olmadığını görünce elinize konup yemeye başlayacaktır.

02-  Elinize kuşun ilgileneceği oyuncakları alın ve ona doğru tutun bunlar bir ayna ve küçük bir çan olabilir.Hatta işaret parmağınızla onu konargadan göğsüne dokunarak itmeye çalışın düşmemek için parmağınıza adım atacaktır.

Alıştırmalar:

Artık kuş elinizden kaynaklanan korkuyu üzerinden attığından onu parmağınızla kafesten çıkartıp odada dolaştırabilirsiniz.Böylece odada özgürce dolaşır ve bulunduğu yerde ona parmağınızı uzatarak hakim olabilir ve yeniden kafesine sokabilirsiniz.

Odada tedbir alma:Kuşu bırakmadan önce camların ve kapıların kapalı olmasına dikkat edin.Ve ona zararlı nesneleri ortadan kaldırın.Pencereler perde ile kapalı olmalıdır.Aksi takdirde kuş camın odanın sınırı olduğunu anlayamaz ve çarpar.Kuşun camın oda sınırı olduğunu öğrenmesi yavaş yavaş olur.Böylece kuş bir daha çarpmayacaktır.Bunu kavratırken hergün camın bir kısmını açarak camın bir sınır olduğunu hatırlatabilirsiniz.Artık kuş yavaş yavaş odayı tanımaya başlamıştır.Ve böylece her geçen gün evde birisi olmadan uçabilecektir.

Konacağı yerler genellikle yüksek yerler olacaktır.Sonra zamanla yerede konabileceği hissini kazanacaktır.

Muhabbet kuşlarının korktuğu ve hoşlandıkları şeyler nelerdir?

Hoşlandıkları:Kendi cinsinden birini, her zaman aynı saatte ilgi görmekten,tatlı yiyeceklerden

Çok hoşlanırlar.Örneğin mısır tanesi gagalayabilecekleri dallar,çok hareket alanı,alçak sesle onunla konuşulması,sahibi ile birlikte olmak,çok geniş kafes ve uğraş alanları,sahibinin renkli

Ve fazla elbise değiştirmesinden zevk alırlar.Örneğin tuhaf giysiler şapka onun için ilginç olur.

Korktukları:

-         Yanlızlık,çünkü duygusaldırlar.

-         Ona sessizce yaklaşılmasından,

-         Çevresindeki her türlü yenilikten,Örneğin odada yeni bir ayaklı lamba,büyük saksı çiçeği,mümkün olduğu kadar odada az değişiklik yapmalıdır.

-          

-         Yeni bir oyuncak konulmadan kafesin dışından ona tanıtılmalıdır.

-         Alışamadığı seslerden mesela makine motor sesi köpek havlaması gibi

-         Sallanmaz bir kafesi asla buzdolabı çamaşır makinesi üstüne koymayınız.

-         Elle yakalamaya çalışmaktan.

-         Evde avcı grubundan hayvanlardan (kedi gibi) korkarlar.

Not: Kuşun yakalanıp kafese konulması için onu asla kovalamayınız.Bırakın kaldığı yerde kalsın.Öyleki bu bütün günde olsa bırakın.İllaki bir zaman sonra acıkacak ve kafesine kendi dönecektir.

 

Muhabbet Kuşu İle Oyun ve Eğlenceler:

Uzun süreli yanlızlık hareketli ve zeki duygusal bu kuşları hasta yapar.Özellikle yalnız yetiştirilen kuşlar sahibi ile kontakt kurmak ve onunla eğlenmek isterler.Onunla konuşulmasından,oynanmasından ve ilgilenilmesinden hoşlanırlar.Ama her kim iki veya daha fazla muhabbet kuşu besliyorsa o kuşların birbirlerine güvenmeleri,ilgilenmelerine kadar özel zaman ayırmalıdır.Ayrıca muhabbet kuşları bütün gün boyunca ilgilenilmek istemezler.Çünkü kendilerinin tüy bakımları,yapmaları gerekir.Ve her aktivite arkasından dinlenmeye ihtiyaçları vardır.Bazen bir süre uyur ve takrar uyandığında karnının üzerinde ayaklarını tüylerinin üstüne çekerek oturur.Ona yaklaşıldığında tekrar iki ayağının üzerine dikilir.Yada kendi küçük oyuncak çanını çalar. Yada tüylerini silkeler ve size oyun zamanının geldiğini haber

Verir.Aksiyon hep sahibi tarafından yapılmalı çünkü kuş her zaman coşkuludur ve heyecanlıdır.

Kuşu eğlendiren oyunlar:

01-Eğer kuş bir masanın üzerine konarsa ona bir kağıdı buruşturup atın.ve yavaşça oradan uzaklaşın.O bir süre sonra o kağıt yumağının peşinden gidecek ve gagasıyla uğraşmaya başlayacağından ona şevk verecektir.Yuvarlanan şey onun için mükemmel bir oyuncaktır.

Bunların yüksek bir yerden düşmesini hızla ve dikkatle izler.Düşen bir şeyi tekrar yerine koyar ve düşmesini gerçekleştirir ve defalarca bunu yapar.

02-Telli plastik topu kuşun görebileceği bir yere örneğin;masanın üzerine koyduğunuzda hemen onun yanına gelir ve yuvarlamaya başlar gagasıyla kavrayıp onu havaya doğru fırlatır.

03-Onunla boya yapmaya çalışın.Örneğin bir kağıt üzerine renkli kalemle resim yapın bu onu büyüleyecektir.Ve gagasıyla o kalemi kavramaya çalışacak ve kalemi ona bıraktığınızda belki birkaç çizgide o çizecektir.Fakat burada zehirsiz kalem kullanmaya dikkat ediniz.

04-Muhabbet kuşunu yem aramaya sevk ediniz.Bir parça sevdiği yemden alın ve bir kutunun

içine saklayın ve kutuya küçük küçük delikler açın onu bulduğunda yeniden bir parça kopara-

bilsin.Bu uğraş size ve ona eğlenceli gelecektir.

05-Kuşunuzu dans etmeye yönlendirin,belki size bu biraz şaşırtıcı gelecek ama siz yinede uygulayın.Radyo yada teypte bir dans müziği bulun ve birkaç dakika bir izleme sonunda

oda size eşlik edip sağa sola sallanmaya başlayacaktır.

06-Kuşunuzla birlikte gazete okuyun,gazetenin sayfalarını sallayın ki onun dikkatini çekesiniz.Ve bir müddet sonra gazetenin bir parçasını yırtın ve yere atın ve böylece onunla gagasıyla uğraşmaya başlayacaktır.

07-Bir kaba pişmemiş şehriye saçın.Kuş bunları araştırır ve kabın bir oyanına bir bu yanına itecektir.Ve giderek gürültü yapacaktır.Onları gagalar ve hatta taşıyabilir.


 Yazan : Anonim | Okunma : 12207 | Yorum (0) | Tarih: 20.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,16 saniyede yorumlandı.