-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 28 Nisan 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Gloster Üretim Tablosu
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Roger Caton 'dan London Fancy
  Yazılar || ŞEKİL KANARYALARI
   Roger Caton 'dan London Fancy

ROGER CATON-İNGİLİZ KUŞ UZMANI
Bilgi sahibi olduğu renkli Lizard kanaryalarını tanıtma çabasında iken,dikkatini bu kuşlardan türediği varsayılan London Fancy’ye yoğunlaştırıyor. (London Fancy. — 100 yıl önce ortadan kaybolan,oldukça şöhretli simsiyah kanat ve kuyruğu ,parlak altın sarısı vücut tüyleri olan bir cins kanarya)
Lizard kanaryalarını yetiştirirken sahip olduğu deneyimleri de kullanarak,London Fancy’i yeniden üretebileceğini düşünerek çalışmalara başlıyor.Önceki başarılarına rağmen,bu konuda gerçek bir ilerleme sağlayamayınca,başka bir alternatif aklına geliyor.
Bu da London Fancy’nin gerçekte hiçbir zaman var olmadığı,bunun büyük bir oyun olabileceğini düşünüyor.Bu düşüncesinden yola çıkarak satın aldığı sarı Fife Fancy’lerin kanat ve kuyruğunu saç boyası ile vücut tüylerini de yemlere katılan boyalar ile boyuyor.Kuşlar ilk sene tüm tüylerini dökmediği için kanat ve kuyruk renkleri dururken, beden kısmından dökülen tüylerde tekrar portakal renkli olarak büyüdü ve ortaya mükemmel bir London Fancy kopyası çıktı.Bu kuşların ikinci sene tüye girdiklerinde,(renkleri ve dizaynları yapay olduğu için ) tekrar sarı Fife’ler olacağı gerçeği de alternatif düşüncesini doğrular nitelikte görülüyor.
Ünlü kuş fotoğrafçısı Dennis Avon tarafından çekilen üstdeki London Fancy resimleri Roger Caton tarafında boyanan sarı Fife’lere aittir.(Yeni öğrendim.er)

NOT:London Fancy hakkında yazılan kitaptan ve standartlarında bir kuş uzmanın bihaber olduğu sanırım düşünülemez.Belki de Roger Caton’u bu şekilde düşünmeye iten İngiliz Kanaryacıların renk konuda ki eski sabıkalarıdır.Daha önce kırmızı kanarya ürettikleri idda etmişler,daha sonra bunun gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.

ESKİ KANARYACILARIN MUHABBETİNDEN
30-35 Sene önce büyüklerimizin bu kanarya hakkında yaptıkları sohbetten aklında kalan bir savı da sizlerle paylaşmak isterim.Kırmızı kanarya elde etmek için Tarin kuşu (Venezüella isketesi)ve Border’lerle yapılan melezleme çalışmaların da ortaya çıkan envanterlerin kullanımı sonuçu türemiş olabileceği idda edilmişti.Bu savın zayıf yönleri ise; melezleme de kullanılan kanaryanın Border-Roller ikilemi ve 1800-1900 tarihleri arasında ki uzun zaman farkı idi.
‘’’Dünyada en çok tanınan ve kırmızı faktör içeren kanarya türü 1900'lü yılların başında bir sarı kanaryanın Venezüella Siyah-Başlı Kırmızı Siskin ile çiftleşmesinin sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu sarı Kanarya için bazıları Alman Roller derken bazıları da Border olduğunu söylemektedirler. Ancak kimsenin tam gerçeği bilmediği düşünülmektedir. ‘’’


 Yazan : Roger Caton | Okunma : 1224 | Yorum (0) | Tarih: 19.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,11 saniyede yorumlandı.