-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 2 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Timbrado
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Karaipek'ten Malinua
  Yazılar || ÖTÜM KANARYALARI
   Karaipek'ten Malinua

 MALİNUA: 1

Bu açıklama sayın Wateralp beyin yazısından aktarılan bir alıntıdır.
_____________________________________________________________________
Hollandalı üreticiler ile belçikalılar kendi kuşlarının üstünlüklerinden bahsediyorlar,ama ticaret ama fanatizm adına çatışma halindeler,tabii bizler bazen onların taraftarlığını bazen de fanatikliğini yapıyoruz.Bu zihniyetten hareketle eğer birinin kuşunu kötüleyeceksek hafifçe kulağına eğilip ''bu kuş hollanda/belçika'' diyoruz. Birkısmı yetiştirdiği kuşun hangisi olduğunu dahi bilmiyor
_______________________________________________________________________________
Sayın Wateralp,size katılıyorum,ve bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Adlandırılmaları,şarkıları,renkleri,tüy leke özellikleri aynı,ama ilk bakışta fark edilen,hollandanın belçikadan biraz daha iri olması,ve ötümlerinde aksan(lehçe--nüans)farklılıkları var.

B E L Ç İ K A:Ses derinliği--Ses ahenki--Ses yumuşaklığı en sevilen özellikleri olup,sesleri yuvarla***** makara ötüm şekli ile sunmaları sesleri yumuşatmakta, ve seslerin birbirlerine uyumunu,ahenki sağlamakta.Vuruşlu öttüğü seslerde bile ses derinliğinden kaynaklanan belçika aksanının yumuşaklığı duyulmakta.

Klok:çarpan su sesleri sanki bir mahzende,bir mağarada faklı yüksekliklerden değişik yüzeylere çarpan su sesleri gibi aksetmekte.

Boll:kaynayan su sesleri boş bir şişenin suya daldırılması ile su yüzüne çıkan hava kabarcıklarının çıkardığı sesler,veya kaynayan suyun fokurdama sesi gibi duyulmakta.Boll seslerinin ötümünde belçika rakipsiz,çünki hollandanın genetik yapısında boll sesleri yok.

Günümüzde hala klok,boll,roll gibi su sesi olan, ama adı puanlama kartında geçmediği için birçok yetiştirici tarafından tanınmayan Wasserrolle=dönen su sesi,roll ile beraber,ve roll adı altında puanlanmakta,ve belçika / hollanda genetik ötüm yapılarında mevcut.

Madeni seslerin ötüm standartında örnek verilen çekiçin örse vurulması ile duyulan çınlama sesleri,belçikanın madeni sesleri sunumunda arzu edilen kalitede pek duyulmamakta,dolayısı ile belçikada madeni sesler zayıf,bu zayıflık ses sonlarında çınlamaları oluşturan,ve çınlamaların kaliteli şekilde oluşabilmesi için kuvvetli vuruşlu ötüm şekli ile sunulması gereken NG veya N harflerinin,belçika aksanlı vuruşlu ötüm şekli ile kuvvetsiz ve cansız sunumundan kaynaklanmakta.Belçika malinua uzmanlarıda belçikanın madeni seslerinin zayıflığını kabul etmekte.

Flüt sesi,ve flüt rule sesleri belçikada çok kaliteli,tartışılmaz.Flüt rulesi sesinin ötümünde seslerin alçaltılması,yükseltilmesi,dalgalandırılması dinleyene işte budur dedirtiyor.

Adlarını ayrı ayrı yazmaya gerek görmediğim diğer seslerin sunumu,şarkılarına zenginlik kazandırmakta,ve uyum sağlamakta.

Belçikalıların en önem verdikleri sesler klok,ve boll sesleri,diğer sesleri çok kaliteli ötmeselerde,klok,ve boll seslerini yüksek puanlı ötenleri kaliteli sayılmakta,ve çok tutulmakta.

Belçika aksanının harzer(harzer roller)aksanı ile benzerliğini,dış görünüşlerini(vücut yapılarını),ve diğer ortak yanlarını araştıran ötücü ırk kanarya uzmanları,belçikanın genetik ötüm yapısı çalışmalarında, harzerlerin genetik ötüm yapılarından yararlanıldığı,belçikaya kısmen harzerlerin inişli çıkışlı yumuşak harzer aksanının oturtulduğu kanaatındalar.

Belçika hakkındaki bu açıklamalarım,belçikanın genel haliyle ötüm yapısıdır.

Üç yıla yakın bir süredir eğitimini aldığım malinua ötümünde,puanladığım belçika malinualarından
yüzde otuzunun klok,veya bir çoğunun boll veya roll ötmediğine,ama üstün kalitelilerinin su sesleri, ve diğer sesler gibi madeni sesleride mükemmel öttüklerine şahidim.Burda anlatmak istediğim,tanınmış her hayvan ırkında olduğu gibi malinualardada geldikleri soylara bağlı olarak her kalitede kuşun var oluşudur.



karaipek

 


 Yazan : M.Ali Karaipek | Okunma : 1164 | Yorum (0) | Tarih: 19.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,11 saniyede yorumlandı.