-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 1 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Saten Sarı - İnce Tüy
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
İspanyol Timbrado
  Yazılar || ÖTÜM KANARYALARI
   İspanyol Timbrado

İspanyol Timbrado kanaryası, genetik olarak yabani kanaryalara en yakın olmasına karşın evcil bir kanarya olduğu söylenmektedir. Sevimli, güzel işlenmiş şarkıları ve güzel farklı renkleri ile İspanyol Timbrado kanaryalarına sahip olmak keyif verebilir.

İspanyol Timbrado kanaryalarının ötüşleri on iki notayı içermektedir. Şarkılarının parlak, ahenkli ve metalik sesler olduğu söylenir. Her ne kadar ötüşleri gürültülü olsa da , törpüleyici veya tiz olmayıp notaların değişik kombinasyonunu içermektedir. İspanyol Timbrado kanaryalarına şarkı söylemesi öğretilebilir.Bu kanaryalar banyo yapmaktan çok hoşlanırlar ve her ne kadar içeride tutulsalar da , hava sıcaklığının yeterince ılık olduğu durumlarda dışarıda tutulabilirler.

Bir çok İspanyol Timbrado kanaryaları büyüdüklerinde boyları 5 inchin çok az üstündedir. Genellikle hafif gri karışık yeşilimsi renkli sıkı tüylere sahiptirler. Sarı, beyaz, alaca ve tarçın renkleri de mevcuttur. Birçoğu diğer kanaryalarda bulunan “boru gövdeli kuyruk” tipinin aksine “balık kuyruğu” şeklinde kuyruğa ve daha kısa bacaklara sahiptir.

İspanyol Timbrado kanaryaları İspanya’da üretilmekte ve mevcut olan en kusursuz evcil kanarya olduğu söylenir. Bununda nedeni bu kanaryaların renklerinden çok ötüşleri için üretilmiş olmalarıdır. Bu kanaryalar 1400’lerde Kanarya Adalarından İspanya’ya getirilmiş ve İspanyol Timbrado kanaryaları 1940 ve 1950 yıllarında örgütlenmiş üretici kuruluşu tarafından İspanya’da üretilmeye başlanmıştır. Timbrado ismi, İspanyol folk müziğinde kullanılan ananevi çalgıları içeren kastanyetleri andıran metalik kanarya sesi rengi anlamına gelen “ses rengi- timbre”den esinlenerek konulmuştur

İspanyol Timbrado kanaryaları, sıcaklığın 32° Fahrenheit ( 0°C) nin altına düşmediği sürelerce dış ortamlarda ve onları dış etkenlerden koruyacak kafes içinde tutulabilirler. Kapalı alanları mümkün olduğunca büyük olmalı ve haftada en az bir kere temizlenmelidir. İspanyol Timbrado kanaryaları her gün banyo yapmaktan oldukça hoşlanırlar ve onlar için her zaman taze içme suyu bulundurulmalıdır. İspanyol Timbrado kanaryaları temel tohumlarla büyümelerini sürdürebilirler ancak beslenmelerinin tamamında verilecek besinler taze yeşilliklerden oluşmalıdır.
turkish_frise Barış beyden alıntıdır.

 


 Yazan : Anonim | Okunma : 2930 | Yorum (0) | Tarih: 19.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,13 saniyede yorumlandı.