-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 1 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Rubino Fildişi- Kalın Tüy
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Yumurta Maması
  Yazılar || BESLENME
   Yumurta Maması

YUMURTA MAMASI

Bir yumurta katı hale gelinceye kadar haşlanır.Soğuduktan sonra sarısı çıkartılarak ezilir içine az miktarda beyazı rendelenerek karıştırılır,iki adet bisküvi ezilerek toz haline getirilerek içine karıştırılır ,karışıma yarım çay kaşığı bal,iki damla balık yağı,biraz süt ilave edilir ve kuşa verilir.Ayrıca bu karışıma elma,şeftali,muz gibi meyvalarda rendelenerek karıştırılabilir,fakat elma karıştırılacaksa mamaya balık yağı koymamalıyız çünkü elma ile balık yağı birleştiğinde mamayı bozar.
Yumurta ezmesine dövülmüş haşhaş tohumu,kenevir tohumu,rendelenmiş havuç,mangal kömürü tozu,mürekkep balığı kemiği tozu,az miktarda haşlanmış patetes,galeta unu,ezilmiş bisküvi,bal ve süt ,badem ezmesi karıştırılarak besleyici ve karışımı zengin bir mama yapabiliriz.
Kanaryamıza kuru ekmeklerin üzerine şekerli sıcak süt dökerek yumuşayıp soğumasını bekledikten sonra oluşan karışımıda verebiliriz.
ÖNEMLİ:Hazırladığımız bu karışımların kanarya tarafından taze olarak yenmesi önemlidir.Mamaların kaplarda bir günden fazla tutulmaması gerekir aksi halde bunlar bozularak yiyen kuşun hastalanmasına neden olur.
VİTAMİNLER
Vitaminler vücudun gelişmesini ve hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlar.Kanaryaya doğadaki çeşitli besinlerden vermek suretiyle her türlü vitamin ihtiyaçlarının giderilmesi gerekir.
A VİTAMİNİ: Muz,portakal,domates,havuç,yeşil lahana,patateste bulunur.Yumurta sarısındada vardır.Yetersiz verilirse bünyenin gelişimi durur,hastalıklara karşı direnç azalır.
D VİTAMİNİ:Ispanak,pancar,lahanada bulunur.vücuttaki kemiklerin gelişimini sağlar,kireç oranını ayarlar,yetersiz olursa kuşun kemikleri ve gagası kolay kırılır.
B VİTAMİNLERİ:Ispanak,domates,lahana,dereotu,yeşil biber,yumrtada bulunur.Yetersizliği durumunda gelişme bozuklukları,kabızlık,sürgün,sinir sisteminde bozukluklar ortaya çıkar.
E VİTAMİNİ:Hurmada,marulda,galeta ununda,yumurta sarısında,ıspanakta bulunur.Vücudun cinsiyet hormonlarını düzenler,canlılık,kudret ve üretimi sağlar.
C VİTAMİNİ:Yeşilliklerde ve turunçgillerde bulunur.Vücudun hastalıklara karşı mukavemetini artırır,kuvvetlendirir.
K VİTAMİNİ:Lahanada,kenevirde,ıspanakta bulunur.Kanda bulunan hemoglamin maddesini takviye eder,kansızlığı önler.
U VİTAMİNİ:Lahanada bulunur.karaciğeri kuvvetlendirir.



 Yazan : amatorkanarya | Okunma : 966 | Yorum (0) | Tarih: 23.02.2019 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,11 saniyede yorumlandı.