-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 16 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Renk Kanarya
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (37 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (16 %)
98 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
İshale Yönelik Görüş ve Tavsiyeler
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   İshale Yönelik Görüş ve Tavsiyeler

KUŞLARDA İSHALE YÖNELİK GÖRÜŞ VE TAVSİYELERİ
Kuşların ishal olmasının soğukla bağlantısı kesinlikle yok demek hatalı olabilir ( bioloji matematik olmadığı için kesin konuşmak doğru olmaz) ancak genellikle yok diyebiliriz. İshal olan bir kuşun soğuk bir ortamda çok daha zorlanacağı tabiidir. Bilindiği üzere kuşlar rahatsızlandıklarında onları mutlaka 20/ 25 C derecelik bir ortama getirmek ve iyileşene kadar orada bakmak gerekir. Batıda bu sebeple hastahane adı verilen ahşap veya plastikten yapılmış içinde ısıtıcı ampulu ve termostadı olan kafesler var
Her tarafı kapalı olan bu kafesin bir kaç yerinde hava alması için ufak delikleri var.Rahatsız olan kuş kış derhal bu hastaneye konuyor ve iyileşene kadar orada bakılıyor. Soğuk muhakkakki konforu bozan dolayısı ile sorunlara kısmen davetiye çıkaran bir unsur. Ancak İngilterede buz gibi soguk kümesler gördüm. O kadar soğuk olmasına rağmen güneye bakan camları ardına kadar açık kümeslere de şahit oldum . Bahçedesinde buzların üzerinde yürüdüğüm kümeslerin pencereleri ardına kadar açıktı.
Kanaryaların bakıcıları kuşlarına hizmet verirken üşüdükleri halde ısıtıcı kullanmıyorlardı. Birinci neden ekonomik ikinci neden ise kuşlarını o şekilde alıştırmış olmaları idi. ( Bizim kırsal kesimde insanlar bebekleri mecbur kalmadıkça sokağa kışın çıkarmazlar,çıkardıklarında ise kat kat battaniyelere sarıp sarmalarlar. Oysa batıda bebekleri karda kışta sokaga çıkartıp
temiz havada dolaştırıyorlar.) Ve bu kadar soğuk olmasına ragmen kuşları ishal değildi. İshalle ilgili problem yaşadıklarını ifade etmediler. Gittiğim kümeslerde mümkün mertebe sualler sorarak tecrübelerinden istifade etmeye çalıştım.

İshal gıdadan ve gıdaların verildiği kaplardan oluşur.

*Su kirli ise , .coli ve benzeri bakterileri içeriyor ise,suluklar iyi temizlenmiyor ,fırça ile ciddi biçimde haftada bir kez fırçalanmıyor ise ve haftada bir kez suluklar içinde dezenfektan bulunan bir kabın içinde bir kaç saat yatırılıp dezenfekte edilmeden kullanılıyor ise.

*Mama kapları her kullanımdan sonra fırça ile ovularak yıkanmıyor ise,haftada bir dezenfektanlı su ihtiva eden bir kapta dezenfekte edilmiyor ise,

*Mama hazırlanan tencere,kap mixer,rende,bıcak vs her gün her kullanımdan sonra fırça ile ovularak yıkanmıyor ve haftada bir kez içinde dezenfektan bulunan bir kapta dezenfekte edilmiyor ise,

*Bu işlerin yapıldığı mutfak tezgahı, masa lavabo evdeki lavabonuz gibi temiz değil ise,

*Mama hazırlarken eller iyice yıkanmadan işe başlanıyor ise,

*Kuşların önündeki yumurtalı mama günlerce kalıyor ise,

*Haspır ve benzeri tohum yemler gözle görülmeyen küfler ihtiva ediyor ise, Kuşlar ishalden kurtulamaz ve beslenemedikleri için bir süre sonra ölürler. Güçlü olanlar dayanır ancak zayıf ,yaşlı ve çok genç olanlar dayanamazlar.

İshali önlemenin en önemli yöntemi kümesin,kümes ekipmanlarının temizliği,temiz su kullanımı , temiz mama ve yem kullanımı ile mümkündür. Haspır ve benzeri tohumlar elenmeli,temiz kuru bir yerde muhafaza edilmeli ,zaman zaman burnu iyi koku alan kişilerce koklanıp kokusunun normal olup olmadığı tespit edilmelidir. Küf kokusu olan tohumlar asla kullanılmamalıdır.

DEZENFEKSİYON İÇİN KULLANILAN DEZENFEKTAN BİTTİĞİNDE AYNI ÜRÜNDEN SATIN ALMAMAK VE TAMAMEN FARKLI KiMYASALLARDAN OLUŞAN BAŞKA BİR ÜRÜN ALMAK GEREKİR. ( Mikroplar aynı ürüne karşı zamanla bağışıklık oluşturduklarından )

KLOR EN UCUZ DEZENFEKTANDIR ANCAK DEVAMLI KULLANILMAMASI ÖNERİLİR.

Selam ve sevgilerimle. Zuhal DAŞTAN
Yukarıda saydığınız ilaçlardan baytril , tetra gurubu ilaçları , esb 3 İSHAL tedavisinde kullanılan bir takım ilaçlar ama en iyi çözüm tahlil yaptırıp ona göre tedaviye ivedi şekilde başlanmalı.

Diğer saymış olduğunuz ilaçlar parazit tedavisinde kullanılan yani Baymec , Biyomec ( baymec ile aynı hammaddeyi içeriyor )

diğer solunum hastalıklarının tedavisinde ve bazı soğuk algınlığı ve tüy dökümü sırasında kullanılan ilaçlar ( bunlar neo grubu ilaçlar birde en etkilisi taylan toz )

diğer gurup ise vita grubu bunlarda vitamin ilaçları Metobılizmayı düzenleyici.

 


 Yazan : Zuhal Daştan | Okunma : 910 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,13 saniyede yorumlandı.