-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 29 Nisan 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Türk Kanaryası
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Tüy Dökülmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   Tüy Dökülmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tüy dönemi karın ağrısı dönemi diyede adlandırılır. Kuşların en durgun en halsiz olma zamanıdır. Vucut besinin nerdeyse tamamını tüye çevirir.
Tüy döneminin sorunlarını şöyle sıralayabiliriz.
- Tüye girememe. ( Sezonda tüye giremeyen kuş büyük ihtimal ölecektir.)
- Tüyden çıkamama.
- Yeni tüylerde keçeleşme olması.
- Tüylerin ur çıkmasına sebeb olması.

Çok titiz davranılarak bu dönem hiç kayıpsız atlatılabilir.

Protein ağırlıklı beslemekde fayda var, tüylerin büyük kısmı proteinden oluşmaktadır. Yağlı besinlerden ziyade kofullu besinlere yönelmek lazım. Yulaf tüy döneminin vaz geçilmez besini. Cereyana en hassas oldukları dönemdir, kuşlar cereyenda kasinlikle kalmamalıdır. Bulundukları ortam sıcak olmalıdır.
Bazı üreticiler tüy zamanı banyo verme taraftarı olmasada. ( Banyo suyunu kurutabilmeleri için vucudun harcadığı caloriyi tüyde harcayacağını düşünüyorlar olsa gerek.) Ben banyo verilmesi taraftarıyım.
Banyo sularının içine iyotsuz tuz ( kaya tuzu ) koyarak, derideki tüy gözeneklerinin açılmasını sağlıyorum. Tüylerdeki keçeleşmeyi engelliyor. Tüyler daha bir güzel duruyor. Quiko markasının çıkarttığı özel olarak hazırlanmış tuz bu iş için idealdir.
Ayrıca tüylerin sağlıklı çıkması için, tüyler için özel üretilmiş quikonun mauser ürününü "vitamin karışımını" kullamıyorum.

 

Yüksel ÇAKMAKCI

 

 

 

Yükselcim ne güzel anlatmısın bu gözlemin ardın dan küçük bir seyde ben yazim dedim

Tüy dönemi kuşların üst solunum rahatsızlığına yakalandıkları en hassas dönemdir . Bu yüzden koruyucu antibiyotikler kullanılmalı ( özellikle üst solunuma iyi gelen ) tabi ki tercih size bağlı kimisi kullanmakdan çekinir.

Birde tüy dönemi kuşlardaki vücüt dirençini azaltacağından , bunu fırsat bilen gram +, gram - diye tabir edilen bakteriler kuşlarda genelde kuruma VB. tabir edilen hastalıklara davetiye cıkarıyor bu yüzden doğal olarak mamalarına kekik tozu ve sularına da elma sirkesi takviyesi yapmak herkesce bilinir yine hatırlatmakda fayda vardır.

Bulundukları ortamdaki yerin kuru bir hava olmamasına dikkat ediniz. Genellikle bu yaz ayları en tehlikeli dönem olarak kabul edilir. ve kuru bir hava kuşların hiç sevmediği bir ortamdır her türlü hastalığa davetiye cıkarır. ( Nem oranı % 60 ideal bir ölcüdür . )

Birde fazla kuşu olanlar kümese maske ile girmeleri hem burun alerjinin hem de sizlerin akciğer sağlığını korumanıza fayda sağlar.

Birde ne olursa olsun yukarıda yazılan protein takviyesi sart.

 

Ertan Açıkgöz

 

 

Değerli arkadaşlar en zor dönem sebebi yavru döneminden çıkan kuşların yorgun olması havanın sıcaklığı tüy problemi hepsi üst üste birde sizin yorğunluğunuz eklenince üstüne tuz biber oluyor bu dönemde bakımdan bıkan yetiştiriçiler birazcıkı işi baştan sağarlarsa tüy dönemi çok zahiyatlı geçer yukarıda yazılanlara ufak bazı ekler yapmak istiyorum.
1-Bol yeşillik özellikle taze ve güzelce yıkanıp kurulanmış .
2-Mineral . Sübye kemiği ve kuş kumları birazda kömür.
3-her gün veya gün aşırı muhakkak mama yvru dönemi bitti diye mamayı azaltırsanız bol urlu ve kötü tüylü kuşlarınız olur.
4-Kafeslerin temizliği daha sıklaşmalı. Sebeb bol banyo vereceğiniz bu dönemde altlar pis olursa banyo sularından sıçrayan sular içeride küf ve koku olmasını sağlar buda solunum problemlerini arttırır.
5-Parazit kontrolu ve rutin ilaçlama tüydeki kuşların parazitler tarafından kanlarının emilmesi onların ölümüne sebeb olur.
Yukarıda Yüksel ve ertanın yazdıkalarına bunlarıda eklerseniz kuşlarınız problemsiz tüyden çıkarlar Kolay Gelsin

 

Oğuz Özkaya


 Yazan : Yükse-Ertan-Oğuz | Okunma : 4072 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,11 saniyede yorumlandı.