-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 29 Nisan 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Agat Eumo Al Mozaik
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Vitaminler
  Yazılar || HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ
   Vitaminler

AVİSOL, Oral Çözelti (BİYOTEKNİK)

Formülasyonu : 1 ml çözelti içeriğinde; 5000 İÜ Vitamin A, 500 İÜ Vitamin D3, 3 mg Vitamin E ve 10 mg Vitamin C bulunmaktadır.

Avisol, kafes kuşları için özel olarak hazırlanmış olan bir vitamin formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Kuşların hastalıklara karşı direncinin arttırılması, yemden yararlanma etkinliğinin yükseltilmesi ve sağlıklı durumlarının korunması amacıyla gerekli olan başlıca önemli besinsel öğeler niteliğindedir. Tüy dökülmeleri, iştahsızlık, gelişme bozuklukları, yumurtadan yavru çıkma etkinliğinin azalması ve çıkan kuş yavrularının yaşama performansının düşük olması gibi çoğul bozukluk durumları genellikle multivitamin eksiklikleriyle birlikte bulunur. Böyle koşullarda, hayvanlara sürekli olarak çoğul vitamin desteğinin sağlanmasından çok olumlu sonuçlar alınır.

Kullanılma yerleri :
Bu ilaç, kafes kuşlarında hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması, yemden yararlanma etkinliğinin yükseltilmesi, sağlıklı durumlarının korunması; tüy dökümü, iştahsızlık, gelişme bozukluklarının düzeltilmesi; çiftleşme zamanlarında döl veriminin ve yumurtadan yavru çıkma oranının arttırılması, çoğul vitamin gereksinmesinin karşılanması ve eksikliklerinin sağaltılması amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : İyi besleme ve sağlıklı durumun korunması için; Bir kuş için 20 ml içme suyuna 4 damla Avisol katılır. Gün aşırı olmak üzere ilaçlı su yenilenir. Döllenme zamanında; bir çift kuş için 20 ml suya 4 damla Avisol katılarak kesintisiz içirilir. Belirtilen ilaç uygulaması çiftleşme süresince sürdürülür. Yavrular çıktığı zaman; bir çift kuş ve yavrusu için 20 ml suya 5 damla Avisol damlatılır. Yavrular büyüyüp ayrılıncaya kadar, her gün ilaçlı su uygulamasına devam edilir. Tüy dökümünde; bir kuş için 20 ml suya 5 damla Avisol katılır ve tüy dökümü geçene kadar her gün ilaçlı su verilir. Hasta hayvanlara gerekli vitamin desteğinin sağlanması ve iyileşmenin hızlandırılması için 10 ml suya 5 damla Avisol katılarak bir hafta süreyle kesintisiz içirilir. İkinci hafta 10 ml suya 3 damla Avisol katılır ve daha sonra da yukarıda önerilen normal dozlara dönülür. Barsak bozuklukları ve diğer hastalıkların seyri aşaması ile gelişme bozukluklarında 20 ml suya 6 damla Avisol katılarak, hastalığın gidişine göre 2-4 hafta süreyle uygulanır. Daha sonra normal doz düzeyine inilir. Belirtilen şekilde vitamin desteği kuşların mamalarına katılmak suretiyle uygulanabilir.

Ticari şekli : Avisol, 20 ml’lik cam şişelerde sunulmaktadır.

AVİT-K, Toz (TOPKİM)

Formülasyonu : 100 gram toz karışım içeriğinde; 2.000.000 İÜ Vitamin A ve 800 mg Vitamin K3 bulunmaktadır.

Avit-K, bütün kanatlı hayvanlar ile süt emen buzağı, kuzu ve diğer hayvanlarda farklı etmenlerden kaynaklanan kanamaların önlenmesi, klinik iyileşmenin hızlandırılması, A ve K vitamin eksikliklerinin karşılanması amacıyla, aynı vitaminlerin dengeli kombinasyonu esasına göre geliştirilmiş olan, bir oral toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürün içeriğindeki A vitamini; görme, büyüme, epitel dokunun farklılaşması ve bütünlüğünün korunması, iskelet ve embriyo gelişmesi için önemli görevler yüklenir. K vitamini ise; özellikle kanın normal zamanda pıhtılaşmasını sağlar. Sindirim sistemi bozuklukları, ağızdan antibakteriyel ilaç kullanılması ve kanamalı hastalıklarda öncelikle gerekli olan bir vitamin konumundadır.

Kullanılma yerleri : Sağaltıcı olarak;
özellikle kanatlı hayvanlar olmak üzere, her türden evcil hayvanlarda koksidiyoz olguları ve bütün barsak enfeksiyonlarında şekillenen kanamaların önlenmesi, bozulan barsak epitel dokusunun onarımı ve sağlıkla haline dönmesi, her türlü stres durumlarında, gaga kesimi aşamalarında ve A ve K vitamini eksikliklerinin sağaltımı amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Avit-K, koruyucu olarak 20 litre içme suyuna 1 tatlı kaşığı (takriben 5 gram); ağır hastalık hallerinde 20 litre içme suyuna 2 tatlı kaşığı miktarında katılarak bir hafta süreyle devamlı olarak içirilir.

Ticari şekli : Avit-K, 100 gramlık alüminyum poşetlerde ve 10 poşetlik ambalajlarda sunulmaktadır.
BAVİTSOL AD3E, Oral Çözelti (BAYER TÜRK)

Formülasyonu : 1 ml enjeksiyonluk çözelti içeriğinde; 50.000 İÜ Vitamin A, 5.000 İÜ Vitamin D3, 50 mg Vitamin E ve 100 mg Vitamin C bulunmaktadır.

Bavitsol, ekonomik değeri olan bütün hayvanlarda vitamin gereksinmesinin karşılanması ve çoğul eksikliklerin giderilmesi amacıyla A, D, E ve C vitaminlerinin uygun miktar ve derişimlerde kombine edilmesiyle hazırlanmış olan, oral yolla verilmeye özgü, pirojensiz, enjeksiyonluk bir vitamin formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu enjeksiyonluk ürün, yağda çözünen A, D3, E ve C vitaminlerini uygun bir formülasyon seçeneğinde ve yeterince yüksek derişimlerde, kolayca kullanılabilir şekiller altında içeren özel bir formülasyondur. Ürün içeriğindeki vitamin çeşitleri uygun bir yağlı taşıt ortamında çözdürülmüş halde bulunduğundan, kas içi uygulama noktalarından uzun süreli ve düzenli olarak emilmek suretiyle yüksek düzeylerde biyoyararlanım etkinliği sağlar.

Kullanılma yerleri : Bavitsol, besin değeri olan hayvanlarda vitamin eksikliklerinden kaynaklanan gelişme geriliğinin önlenmesi, verimlilik halinin korunması, rasyonda karşılaşılan vitamin eksikliklerinin karşılanması, kış aylarında yürütülen ahır besiciliği koşullarında baş gösteren vitamin yetersizliklerinin giderilmesi, iklim değişikliklerinde, neonatal dönemde doğabilecek hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılmasında, gebelik, doğum, sağım süresince oluşabilecek metabolizma ve karaciğer bozukluklarında, bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılmasında, her çeşitten stres olgularına yol açan etmenlerin önlenmesi amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç, kanatlı hayvanlara ağızdan içirilmek ve içme sularına katılmak suretiyle uygulanır. İlaç uygulamaları 2-5 günlük aralıklarla yapılır. Hayvan türlerine ve farklı yaş gruplarına göre verilmesi öngörülen ilaç miktarları; 0-4 haftalık 1000 adet kanatlı için, günlük tüketilen içme suyunun 1/4’üne 100 ml katılarak içirilir. 4-20 haftalık 1000 adet kanatlı için, günlük tüketilen içme suyunun 1/4’üne 150 ml katılarak içirilir. Damızlık 1000 adet kanatlı için, günlük tüketilen içme suyunun 1/4’üne 250 ml katılarak içirilir.

Ticari şekli : Bavitsol, 1000 ml’lik plastik şişelerde sunulmaktadır.

BAVİTSOL WSP, Toz (BAYER TÜRK)

Formülasyonu : 100 gram toz içeriğinde; 6.000.000 İÜ Vitamin A, 500.000 İÜ Vitamin D3, 5000 İÜ Vitamin E, 5 mcg Vitamin K3, 2000 mg Vitamin B1, 1000 mg Vitamin B2, 2500 mg Vitamin B6, 1000 mg Vitamin B12, 10.000 mg Vitamin C, 15.000 mg Niasin, 5000 mg Kalsiyum Pantotenat, 2000 mg Folik asit, 20 mg Biotin, 1500 mg Lysin ve 1000 mg Metiyonin bulunmaktadır.

Bavitsol, evcil hayvanlarda baş gösteren çoğul vitamin eksikliklerinin karşılanması, hayvansal verimliliğin arttırılması, diğer metabolik ve bakteriyel hastalıkların sağaltımında gerekli desteğin sağlanması amaçlarıyla, bütün vitamin çeşitlerini ve bazı amino asitleri suda çözünebilen şekiller altında, dengeli ve uygun derişimlerde içerecek şekilde hazırlanmış olan, hayvanların içme sularına ve benzeri içeceklere katılarak uygulanmaya özgü çoğul bir vitamin ve amino asit formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bavitsol, özellikle civciv, piliç, tavuk, hindi, ördek ve diğer kümes hayvanlarında sağlıklı durumun korunabilmesi, sürekli yüksek verimin güvenceye alınabilmesi ve vitamin eksikliklerinin önlenebilmesi için rasyonların çoğul vitaminlerle desteklenmesi gerekir. Öte yandan hastalıklar, beklenmedik çevre değişiklikleri, taşıma, aşılama ve gaga kesimi gibi baskılayıcı çevresel etmenlerin varlığında yem tüketimi de azalacağından, vitaminlerin günlük alımı da önemli boyutlarda düşer. Böyle koşullarda çok yönlü kayıpların önlenmesi amacıyla uygun vitamin desteğinin sağlanması kaçınılmaz olur. Bavitsol, belirtilen amaçlarla geliştirilmiş olan, hayvanların çoğul vitamin gereksinmesini uygun ve dengeli biçimde karşılayabilen bir formülasyondur.

Kullanılma yerleri : Bavitsol WSP,
Sağaltıcı olarak; Kanatlı hayvanların bakteriyel ve viral hastalıklarında, ishallere bağlı sindirim sistemi bozuklukları ile koksidiyoz ve diğer paraziter hastalıklarda artan vitamin ihtiyacının giderilmesi amacıyla ve bütün hastalıkların iyileşmesi dönemlerinde kullanılır. Koruyucu olarak; Vitamin ve aminoasit eksikliklerinin önlenmesinde, her türlü aşılamalar ve antiparaziter ilaç uygulamalarında, gaga kesimi, nakil ve yem değişikliği gibi durumlar sonucu meydana gelen streslerde artan vitamin gereksinmesine bağlı verim düşüklüklerinin önlenmesinde, ani ısı ve iklim değişikliklerinin sebep olduğu stres hallerinde, hastalıklara karşı vücut direncinin arttırılması, vitamin ve aminoasit eksikliklerine bağlı verim düşüklüklerinin önlenmesinde kullanılır. Destekleyici sağaltımda; yem değişiklikleri ve kalitesine bağlı olarak yem tüketiminin azalması sonucu meydana gelen vitamin ve aminoasit kayıplarının önlenmesi, hızlı gelişme dönemlerinde ve yumurtada istenilen pik düzeyine ulaşıldığında artan vitamin ve aminoasit ihtiyacının karşılanmasında, vücut direncinin yükseltilmesinde, genel sağlığın korunması ve verimliliğin güvenceye alınması seçeneklerinde kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bavitsol WSP,
kanatlıların içme sularına katılarak içirilmek suretiyle uygulanır. Tavuklarda ve diğer kanatlı hayvanlarda; Sağaltım amacıyla, hayvanların 8 saatte tüketebileceği su miktarı dikkate alınmak suretiyle 1 ton içme suyuna 200 gram (50 litre suya 1 tatlı kaşığı) katılır. Genel dağlık durumu düzelene kadar uygulama sürdürülür. Koruyucu olarak, hayvanların 8 saatte tüketebileceği su miktarı dikkate alınmak suretiyle 1 ton içme suyuna 100 gram (100 litre suya 1 tatlı kaşığı) katılır. Vitamin eksikliğine bağlı destekleyici olarak, hayvanların 8 saatte tüketebileceği su miktarı dikkate alınmak suretiyle 1 ton içme suyuna 20 gram (100 litre suya 1 çay kaşığı) katılır ve sürekli olarak içirilir.

Ticari şekli : Bavitsol WSP, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

BEVİKOM, Enjeksiyonluk Solüsyon (ECZACIBAŞI)

Formülasyonu : 1 ml enjeksiyonluk çözelti içeriğinde; 50 mg Vitamin B1, 5 mg Vitamin B2, 10 mg Vitamin B6, 35 mg Niasin, 25 mg D-pantotenol ve 25 mcg Vitamin B12 bulunmaktadır.

Bevikom, evcil hayvanlarda vitamin eksikliklerinin karşılanması, vitaminlerle destekleyici sağaltımın gerçekleştirilmesi ve sağlıklı durumun korunması amaçlarıyla, özellikle B kompleks vitaminler olmak üzere, başlıca suda çözünen vitaminleri içerecek şekilde, oral parenteral yollardan kullanılmak üzere geliştirilmiş olan, steril, pirojensiz, enjeksiyonluk bir çözeltidir.

Farmakolojisi ve özellikleri : Ekonomik değeri olan bütün hayvanlarda sağlıklı durumun korunabilmesi, aynı şekilde, sürekli yüksek verimin güvenceye alınabilmesi için yeterli ve dengeli çoğul vitamin desteğinin yapılması gerekir. Öte yandan, hastalıkla, ani ısı değişiklikleri, taşıma, gaga kesimi ve aşılama gibi, baskılayıcı çevresel etmenlerin varlığında, bozuk ve kalitesiz yem tüketimi, antibakteriyel ilaçlarla sağaltım aşamaları ile çok yönlü vitamin eksiklikleri ve metabolik hastalıklarda vücudun bir çok vitamine karşı olan gereksinmesi katlamalı olarak artar. Böyle koşullarda çok yönlü ekonomik kayıpların önlenmesi, sağlıklı durumun korunması ve yüksek verimin güvenceye alınması bakımından çoğul vitamin kombinasyonlarının kolayca değerlendirilebilir şekiller altında hayvanlara verilmesi büyük önem taşır. Belirtilen farmakolojik etkileri dikkate alındığında Bevikom, çok yönlü gereksinimleri karşılayabilecek formülasyona sahiptir.

Kullanılma yerleri :
Bevikom, her türden evcil hayvanlarda B grubu vitamin yetmezliği ve buna bağlı olgularda sağaltıcı olarak, sindirim sistemi bozukluklarına bağlı olarak gelişen emilme bozuklukları, akut ve kronik nitelikli hastalıklar ile böyle hastalıkların nekahet dönemleri, antibiyotiklerle yapılan sağaltım seçenekleri sırasında, özellikle vitamin kullanımını sınırlandıran çeşitleri olmak üzere, metabolik hastalıkların varlığında, deri, kas ve sinir rahatsızlıkları, gebeler, yeni doğanların septisemik hastalıkları, pneumoniler, ishaller, anemi durumu, baskılayıcı olumsuzluk etmenlerinin varlığında ve çok yönlü verim düşüklüklerinde kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları :
Bevikom, kanatlılarda 1 litre içme suyuna 2 ml katılarak kesintisiz içirilir.

Ticari şekli : Bevikom, 20 ml, 50 ml ve 100 ml’lik şişelerde sunulmaktadır.

BİYOSEL, Enjeksiyonluk Çözelti (İ.E. VETERİNER)

Formülasyonu : 1 ml enjeksiyonluk çözelti içeriğinde; 1 mg sodyum selenit, 40 mg Vitamin B1 ve 60 mg Vitamin E bulunmaktadır.

Besin değeri olan bütün evcil hayvanlarda parenteral yollardan kullanılmak üzere, E vitamini, selenyum ve B1 vitamininin dengeli kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, steril, pirojensiz ve enjeksiyonluk bir çözeltidir.

Farmakolojisi ve özellikleri :
Formülasyonda yer alan E vitamini, hücresel düzeyde doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyerek zararlı peroksitlerin oluşumunu durdurur. Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran lökosit ve makrofajların korunmasında etkili olur. Ayrıca eşeysel etkinlikleri, bağışıklık sistemini düzenleyici ve hücresel yaşlanmayı önleyici etkinliklere da sahiptir. Aynı formülasyonda yer alan selenyum ise, kükürtlü amino asitlerin sentezi ve işlevleri ile yakından ilişkili olup; vücutta glutasyon peroksidaz enziminin kofaktörü konumundadır. E vitamini ile selenyumun çok yönlü biyolojik etkileri arasında sinerjistik yönde etkileşme vardır. Genellikle her iki etken maddenin karıştıkları fizyolojik işlevlerin gelişmesine ilişkin karşılıklı olarak olumlu etkileşimde oldukları bilinmektedir. Aynı formülasyonda bulunan B1 vitamini de hem E vitamini ve hem de selenyuma ilişkin biyolojik etkilerin gelişmesini kolaylaştırıcı yönde destekleyici etkiler sağlamaktadır.

Kullanılma yerleri : Biyosel, kanatlılarda ensefalomalasi, eksudatif diatez ve kas distofisinin önlenmesi ve sağaltımında, damızlık hayvanlarda döl veriminin yükseltilmesinde kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç, bütün hayvan türlerinde deri altı ve kas içi enjeksiyon şeklinde uygulanır. Enjeksiyonu izleyen 24 saat içerisinde klinik belirtilerin hafiflemesi dikkati çeker. Kanatlılarda; koruyucu amaçla 0.1- 1 ml şeklinde deri altına uygulanır.

Uyarılar : Formülasyonda bulunan selenyum, toksisitesi yüksek olan bir iz elementtir. Aşırı doz uygulamalarından kaçınılması gerekir.

Ticari şekli : Biyosel, 20 ml, 50 ml ve 100 ml’lik şişelerde sunulmaktadır.

COOL-E, Oral Toz (FARMAVET)

Formülasyonu : 1.000 gram oral toz içeriğinde; 50.000 mg Vitamin C, 170.000 mg Sodyum, 250.000 mg Klor, 60.000 mg Potasyum, 250.000 mg Lizin ve 350.000 mg Glukoz bulunmaktadır.

Kanatlılarda çeşitli hastalıklarda ve sıcak koşullarda ortaya çıkan gelişme gerilikleri, elektrolit kayıpları ve verim düşüklüklerini önlemek sıcak stresine karşı dayanıklılığı ile hastalık direncini arttırmak için amino asit, Vitamin C ve elektrolitleri içeren bir formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri :
Kanatlılarda yüksek sıcaklıklarda, hastalıklar sırasında ve sonrasında düşük yem tüketimiyle birlikte elektrolit kaybı, verim değerlerinde düşüklük ve diğer kayıplar olur. Bu nedenle metabolizmanın elektrolitlerle, Vitamin C ve amino asitlerden özellikle lizin ile desteklenmesi gereklidir. Farmix Cool-E bu amaçla geliştirilmiş kombine bir üründür.

Kullanılma yerleri : Farmix Cool-E; tavukçulukta sıcak streslerinde korunmayı sağlamak, verim düşüklükleri ile ölüm kayıplarını önlemek ve daha yüksek verim için kullanılır. Ayrıca yumurtacılarda sıcak havalarda bozulan yumurta kalitesini iyileştirmede ve genel olarak kanatlıların hastalık direncinin arttırılmasında etkilidir.

Kullanılma şekli ve dozları : Farmix Cool-E, içme suyuna 500 gr/500 litre şeklinde katılır. Yeme katılım oranı ise 1 kg/ton’dur.

Ticari şekli : 1000 gramlık plastik ambalaj içerisinde satışa sunulmaktadır.

DUPHALYTE 500, Enjeksiyonluk Solüsyon (ABFAR)

Formülasyonu : 1 enjeksiyonluk solüsyon içeriğinde; 0.1 mg Vitamin B1, 0.04 mg Vitamin B2, 0.1 mg Vitamin B6, 0.05 mg Vitamin B12, 1.5 mg Nikotinamid, 0.05 mg d-panthenol, 0.23 mg kalsiyum klorür, 0.29 mg magnezyum sülfat, 0.2 mg potasyum klorür, 0.025 mg L-arjinin, 0.01 mg L-sistein, 0.04 mg sodyum glutamat, 0.01 mg L-histidin, 0.01 mg L-izolöysin, 0.04 mg L-lizin, 0.01 mg L-metiyonin, 0.03 mg dl-fenilalanin, 0.02 mg L-treonin, 0.01 mg dl-triptofan, 0.05 mg dl-valin ve 45.46 mg dekstroz bulunmaktadır.

Duphalyte 500, evcil hayvanlarda sıvı kaybı, elektrolit dengesizliği ve hipoproteinemi durumlarının sağaltımı amacıyla vitamin, elektrolit ve başlıca aminoasit çeşitlerinin dengeli bir kombinasyonu esasına göre geliştirilmiş olan enjeksiyonluk bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürün, kanatlılar başta olmak üzere, ekonomik değeri olan bütün hayvanlar ile kedi ve köpeklerde sağlıklı durumun korunması, normal gelişmenin optimal boyutlarda sürdürülmesi, sürekli yüksek verimin güvenceye alınabilmesi ve çok yönlü olumsuzluk etmenlerine karşı hayvanların desteklenmesi amaçlarıyla çoğul vitamin, başlıca elektrolit maddeler ve gerekli aminoasitlerin dengeli ve uyumlu bir kombinasyonu esasına göre hazırlanmıştır. Öte yandan, hastalıklar, beklenmedik ısı değişiklikleri, taşıma, aşılama, hastalıkların iyileşme dönemleri ile baskılayıcı diğer çevresel olumsuzluklara karşı hayvanların korunması söz konusu olduğunda içeriğindeki vitaminler, elektrolit ve aminoasitler bakımından doğabilecek çok yönlü gereksinimleri en uygun koşullarda karşılayabilecek şekilde formüle edilmiştir.

Kullanılma alanları :
Kanatlılarda karşılaşılan sıvı ve elektrolit kayıpları, elektrolit dengesizlikleri ve hipoproteinemi olgularının sağaltımı, hayvanların sağlıklı durumları ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyen durumların önlenmesi ve sağlıklı halin korunması ve hayvansal verimliliğin sürekli hale getirilmesi ve arttırılması amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları :
Civcivlere deri altı enjeksiyon yöntemiyle 0.5-1 ml/civciv dozlarında uygulanır.

Ticari şekli : Duphalyte 500, 500 ml’lik cam şişelerde satışa sunulmaktadır.

EVİSEL, Oral (ECZACIBAŞI)

Formülasyonu : Her ml Evisel Oral içeriğinde; 150 İÜ Vitamin E ve 1 mg selenyum bulunmaktadır.

Evisel Oral, su içinde kullanılan Vitamin E ve selenyum kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan oral bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : E vitamini biyolojik olarak antioksidan nitelikli bir vitamindir. Doymamış yağ asitlerinin (PUFA) oksidasyonunu önleyerek metabolizma için zararlı lipoperoksitlerin ortaya çıkmasını engeller. Genital fonksiyonları ve bağışıklık sistemini düzenler, hücre yaşlanmasını önleyici etki gösterir. Selenyum ise, yağ asitlerinin peroksidasyonu ile ortaya çıkan serbest radikallerin olumsuz etkilerini elimine eden glutathione peroksidaz enziminin gerekli kofaktörü konumundadır. Sinerjik etkileşimli Vitamin E ile selenyum kombine olarak kullanıldığında antioksidan özelliğin yanı sıra doku ve organların fonksiyonlarını uyarıcı etkinlik de gösterirler.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda karşılaşılan ensefalomalasi, kas distrofileri, eksudatif diatez, pankreatik fibrozis gibi hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıkların önlenmesinde, normal embriyonik gelişimin sağlanmasında, fertilite ve kuluçka veriminin arttırılmasında, vitamin E ve selenyum yönünden fakir yemlerle beslenen hayvanlara ve doymamış yağ asidi oranı yüksek olan yemlerle beslenen hayvanlara destekleyici olarak, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla, sıcak havalarda, aşılamalarda ve benzeri stres şartlarında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Veteriner Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Evisel Oral, Koruyucu olarak; kanatlılarda 1 litre
içme suyuna 0.25 ml katılarak 2-3 gün süreyle içirilir. Sağaltıcı olarak da; 1 litre içme suyuna 0.50 ml katılarak 5-7 gün süreyle içirilir. Evisel Oral’ın diğer bir sağaltıcı dozu ise; 15-30 adet civciv veya pilice 1-2 ml miktarında verilir.

Ticari şekli : Evisel Oral, 100 ml bal renkli cam şişelerde ve 500 ml plastik şişelerde satışa sunulmaktadır.

EVİSOL, Toz (KARTAL KİMYA)

Formülasyonu : 100 gram suda çözünen toz karışımında; 15.000 İÜ Vitamin E ve 50 mg Selenyum bulunmaktadır.

Evisol, besin değeri olan bütün evcil hayvanlarda karşılaşılan çeşitli metabolik hastalıklar, kas distrofileri, bağışıklık sistemin yetersizlikleri ve eşemsel etkinliklerin arttırılması veya düzenlenmesi amacıyla, içme suyuna katılarak uygulanmak üzere hazırlanmış olan, E vitamini ve selenyumun dengeli kombinasyonu esasına dayanan oral bir toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri :
Formülasyonda yer alan E vitamini hücresel düzeyde doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyerek zararlı peroksitlerin oluşumunu durdurur. Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran lökosit ve makrofajların korunmasında etkili olur. Ayrıca eşemsel etkinlikleri, bağışıklık sistemini düzenleyici ve hücresel yaşlanmayı önleyici etkilere de sahiptir. Diğer etken maddeyi oluşturan selenyum ise, kükürtlü amino asitlerin sentezi ve işlevleriyle yakından ilişkili olup, vücutta glutasyon peroksidaz enziminin kofaktörü konumundadır. E vitamini ile selenyumun biyolojik etkileri arasında çok yönlü etkileşimlerin olduğu bilinmektedir.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda; eksudatif diatez, ensefalomalasi, kas distrofileri, karaciğer nekrozu, felçler ve zehirlenme olgularına karşı koruyucu olarak ve damızlıklarda fertilitenin arttırılması amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç, hayvanların içme sularına katılarak içirilmek suretiyle kullanılır. Kanatlılarda; koruyucu olarak 1 ton içme suyuna 250 gram ve sağaltıcı olarak da 1 ton içme suyuna 500 gram miktarında Evisol katılır. 2-3 gün süreyle içirilir.

Ticari şekli : Evisol, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

EVİT-SE, Toz (TOPKİM)

Formülasyonu : 1 g suda çözünen toz içeriğinde; 15 mg Vitamin E ve 0.2 mg selenyum bulunmaktadır.

Bu ilaç, besin değeri olan bütün evcil hayvanlarda karşılaşılan çeşitli metabolik hastalıklar, kas distrofileri, immun sistem yetersizlikleri ve eşemsel etkinliklerin arttırılması amaçlarıyla, E vitamini ve selenyumun dengeli kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, hayvanların içme sularına katılarak verilmeye özgü toz bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : Formülasyonda yer alan E vitamini ve selenyum evcil hayvanların sağlıklı durumlarının korunması yönünden gerekli olan fizyolojik maddeler niteliğindedir. Dolayısıyla, her ikisi de önemli birer beslenme faktörüdür. E vitamini hücresel düzeyde doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyerek zararlı peroksitlerin oluşumunu durdurur; böylece fosfolipidlerin biyolojik ömürlerini uzatır. Hastalıklara karşı vücut direncini artıran lökosit ve makrofajların korunmasında etkili olur. Ayrıca eşemsel etkinlikleri, bağışıklık sistemini düzenleyici ve hücresel yaşlanmayı önleyici etkilere de sahiptir. Vitamin A metabolizmasını olumlu yönde etkiler. Diğer etken maddeyi oluşturan selenyum ise, kükürtlü amino asitlerin sentezi ve işlevleri ile yakından ilişkili olup; vücutta glutasyon peroksidaz enziminin kofaktörü konumundadır. Aynı enzim sistemi yardımıyla şekillenmiş olan peroksitlerin parçalanmasını hızlandırır. E vitamini ile selenyumun biyolojik etkileri arasında olumlu yönde çok yönlü etkileşmelerin olduğu bilinmektedir.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda; eksudatif diatez, ensefalomalasi, kas distrofileri, karaciğer nekrozu, felçler ve zehirlenme olgularına karşı koruyucu olarak ve damızlıklarda fertilitenin arttırılması amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Tavuk, hindi ve piliçlerde; 1 poşet toz 15 litre suya katılarak, 15 günlükten itibaren sürekli olarak kullanılır veya 1 ton yeme 1 kg miktarında Evit-Se karıştırılarak sürekli yedirilir. Belirtilen ilaç dozları üst üste 2 gün süreyle tekrarlanabileceği gibi, 2-3 haftalık aralıklarla da verilebilir.

Ticari şekli : Evit-Se, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde ve 10x1000 gramlık kutularda sunulmaktadır.
EVİT-SE FORTE, Toz (TOPKİM)

Formülasyonu : 100 gram suda çözünen toz içeriğinde; 3.000 mg Vitamin E ve 20 mg selenyum bulunmaktadır.

Bu ilaç, besin değeri olan bütün evcil hayvanlarda karşılaşılan çeşitli metabolik hastalıklar, kas distrofileri, immun sistem yetersizlikleri ve eşemsel etkinliklerin arttırılması amaçlarıyla, E vitamini ve selenyumun dengeli kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, hayvanların içme sularına katılarak verilmeye özgü toz bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri :
Formülasyonda yer alan E vitamini ve selenyum evcil hayvanların sağlıklı durumlarının korunması yönünden gerekli olan fizyolojik maddeler niteliğindedir. Dolayısıyla, her ikisi de önemli birer beslenme faktörüdür. E vitamini hücresel düzeyde doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyerek zararlı peroksitlerin oluşumunu durdurur; böylece fosfolipidlerin biyolojik ömürlerini uzatır. Hastalıklara karşı vücut direncini artıran lökosit ve makrofajların korunmasında etkili olur. Ayrıca eşemsel etkinlikleri, bağışıklık sistemini düzenleyici ve hücresel yaşlanmayı önleyici etkilere de sahiptir. Vitamin A metabolizmasını olumlu yönde etkiler. Diğer etken maddeyi oluşturan selenyum ise, kükürtlü amino asitlerin sentezi ve işlevleri ile yakından ilişkili olup; vücutta glutasyon peroksidaz enziminin kofaktörü konumundadır. Aynı enzim sistemi yardımıyla şekillenmiş olan peroksitlerin parçalanmasını hızlandırır. E vitamini ile selenyumun biyolojik etkileri arasında olumlu yönde çok yönlü etkileşmelerin olduğu bilinmektedir.

Kullanılma yerleri : Tavukçulukta ve diğer kümes hayvanlarında: Damızlık işletmelerinde kuluçka randımanı düşüklükleri, erken dönem embriyo ölümlerinin önlenmesi, yumurta verimi düşüklükleri, horozlarda sterilite sağaltımı, civciv ve piliçlerde hareket bozuklukları, parezis, inkoordinasyon bozukluklarının sağaltımı ve önlenmesi, kas distrofilerinin ve karaciğer nekrozu ile seyreden hastalıkların sağaltımı ve önlenmesi, eksudatif diatez durumunun sağaltımı ve önlenmesi, etlik piliçlerde karkas kalitesinin düzeltilmesi, karkas dayanıklılığının artırılması, yemlerde bulunan acılaşmış yağ varlığından kaynaklanan sakıncaların önlenmesi ve bu yoldan doğan vitamin açığının karşılanması, çoğul gerilim durumlarında vücut direncinin artırılması amaçlarıyla kullanılır. Kullanılma şekli ve dozları : Kanatlılarda : Evit-Se hayvanların içme sularına katılarak kullanılır. Eksikliklerin karşılanması ve hastalıklara karşı koruyucu olarak 400 litre içme suyuna 10 poşet, 40 litre içme suyuna 1 poşet katılır. Hastalık görüldüğünde, kümesteki hastaları sağaltmak ve henüz sağlam görünenleri hastalığa karşı korumak için; 200 litre içme suyuna 10 poşet veya 20 litre içme suyuna 1 poşet katılarak 5-7 gün süreyle kesintisiz içirilir.

Ticari şekli : Evit-Se, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

 

FORMVİT TOZ, Suda Çözünen Toz (BAYER TÜRK)

Formülasyonu : 100 gram suda çözünen toz içeriğinde; 5.000.000 İÜ Vitamin A, 500.000 İÜ Vitamin D3, 3.000 İÜ Vitamin E, 15.000 mg Vitamin C, 2.000 mg Vitamin B1, 2.500 mg Vitamin B2, 1000 mg Vitamin B6, 5 mg Vitamin B12, 1000 mg Vitamin K3, 500 mg folik asit, 15.000 mg nikotinik asit, 5.000 mg kalsiyum pantotenat ve 20 mg Biotin bulunmaktadır.

Formvit suda çözünen toz, bütün evcil hayvanlarda karşılaşılan vitamin eksikliklerinin karşılanması, çok yönlü vitamin desteğinin sağlanması, hayvansal verimliliğin artırılması, sağlıklı durumun korunması ve diğer sağaltım seçeneklerinde destekleyici olarak kullanılmak üzere, bütün vitamin çeşitlerini dengeli ve uyumlu derişimlerde içeren, hayvanların içme sularına ve yemlerine katılarak verilmeye özgü, çoğul bir vitamin formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri :
Kanatlı hayvanlar başta olmak üzere ekonomik değeri olan tüm hayvanlarda sağlıklı durumun korunabilmesi, hızlı ve dengeli büyümenin sağlanabilmesi ve sürekli yüksek verimin güvenceye alınabilmesi için, rasyonların çoğul vitaminlerle desteklenmesi gerekir. Öte yandan hastalıklar, ani ısı değişiklikleri, taşıma, aşılama ve gaga kesimi gibi baskılayıcı çevre faktörlerinin varlığında yem tüketimi de azaldığından sözü edilen besinsel öğelerin alımı da önemli boyutlarda düşer. Böyle koşullarda çok yönlü verim düşüklüğünün ve hayvan kayıplarının önlenebilmesi amacıyla multivitamin çeşitlerinin uygun şekil ve kombinasyonlar halinde verilmesi zorunlu hale gelir. Formvit, bu yöndeki gereksinmeleri karşılayabilecek şekilde formüle edilmiştir.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kanatlı hayvanlarda sağaltım amacıyla; basit ve kompleks kronik solunum yolu hastalığı, kolibasilloz, bulaşıcı bronşit, koriza, tavuk kolerası, tifo ve diğer salmonella enfeksiyonları ile sebebi bilinmeyen ishallere bağlı bozukluklar, koksidiyoz ve diğer paraziter hastalıkların sağaltımına yardımcı olmak, verim düşüklüğü ve bütün hastalıkların iyileşme dönemlerinde kullanılır. Koruyucu amaçlarla; beslenme yetersizliklerinin önlenmesi, aşılamalar, antiparaziter ilaç uygulamaları, gaga kesimi, taşıma ve yer değişikliği sonucunda meydana gelen baskılayıcı etmenlerden kaynaklanabilecek verim düşüklükleri, hastalıkların önlenmesi, ani iklim değişiklikleri ile bakteriyel ve viral hastalıklara karşı vücut direncinin artırılması amacıyla kullanılır. Gelişmeyi hızlandırıcı ve verim artırıcı amaçlarla; yemden kaynaklanan olumsuzlukların önlenmesi, yem tüketiminin azalmasından kaynaklanan vitamin kayıplarının karşılanması, sürü eş örnekliğinin sağlanması ve verimin artırılmasında; hızlı gelişme döneminde ve yumurta veriminde doruk düzeye ulaşıldığında artan vitamin gereksinmesinin karşılanması, sağlık durumunun korunması ve verimliliğin güvenceye alınması için kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç hayvanların
içme sularına katılmak suretiyle uygulanır. Kanatlıların içme sularına sağaltıcı olarak 200 gram/1000 litre ve koruyu olarak da 100 gram/1000 litre (100 litre su için 1 tatlı kaşığı) katılarak genel sağlık durumları düzelene değin içirilir. Gelişmeyi hızlandırıcı ve destekleyici amaçlarla da içme suyuna 20 gram/1000 litre (100 litre içme suyu için 1 çay kaşığı) miktarında katılarak sürekli içirilir. Bu şekildeki ilaç uygulamasına en az 5 gün süreyle devam edilir.

Ticari şekli : Bu ilaç, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.


HİPRACHOK AD3ECK, Çözelti (GÜRTAV)

Formülasyonu : 1 ml oral çözelti içeriğinde; 21.500.000 İÜ A Vitamini, 2.800.000 İÜ D3 Vitamini, 100 mg C Vitamini, 5 mg K Vitamini, 17 mg E Vitamini bulunmaktadır.

Farmakolojisi ve özellikleri : Vitaminler hayvan yaşamı için temel olan besinsel maddelerdir. Evcil hayvanlar bilinen vitaminlerin hepsini sentezleyemezler. Bu nedenle de farklı miktarlarda haricen verilmeleri zorunludur. Vitaminlerden çoğunluğu enzimlerin önemli işlevsel gruplarını oluştururlar. Yaşamsal etkinlikler için önem taşıyan metabolik olaylar için vazgeçilmez öneme sahiptirler.

Kullanılma yerleri : Kümes hayvanlarında üretimin artırılması, malabsorbsiyon sendromu, stres durumları ve vitamin eksikliklerinde kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Veteriner hekim tarafından başka şekilde önerilmediğinde genel olarak hayvanların içme suyuna 1ml/5 litre hesabıyla katılarak 2-3 gün süreyle içirilmek suretiyle uygulanır. Tavşanlarda ve tüm çiftlik hayvanlarında bu işlemin ayda bir kez tekrarlanması önerilir.

Ticari şekli : Hiprachok, 1000 ml ve 5000 ml’lik polietilen beyaz şişe ve bidonlarda sunulmaktadır.

HYDRO B, Suda Çözünen Konsantre (TÜM İLAÇ)

Formülasyonu : 100 ml konsantre; 1.000.000 İÜ Vitamin A, 100.000 İÜ Vitamin D3, 3.000 mg Vitamin E, 200 mg Vitamin B1, 200 mg Vitamin B2, 600 mg Vitamin B6, 3 mg Vitamin B12, 3.000 mg Vitamin P, 600 mg Sodyum Pantotenat ve 20 mg Biotin içerir.

Hydro B, tüm evcil hayvanlarda karşılaşılan vitamin eksikliğinin karşılanması, çok yönlü vitamin desteğinin sağlanması, hayvansal verimliliğin artırılması, sağlıklı durumun korunması amaçlarıyla kullanılmak üzere bütün vitamin çeşitlerini dengeli ve uyumlu derişimlerde içeren bir vitamin formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Kanatlı hayvanlar başta olmak üzere, ekonomik değeri olan tüm hayvanlarda sağlıklı durumun korunabilmesi, hızlı ve dengeli büyümenin sağlanabilmesi ve sürekli yüksek verimin güvenceye alınabilmesi için yem karışımlarının çoğul vitaminlerle desteklenmesi gerekir. Öte yandan hastalıklar, ani ısı değişiklikleri, taşıma, aşılama, tüy dökümü gibi baskılayıcı çevre faktörlerinin varlığında yem tüketimi de azalacağından sözü edilen besinsel öğelerin alımı da önemli boyutlarda düşer. Böyle koşullarda çok yönlü verim düşüklüğünün ve hayvan kayıplarının önlenebilmesi için multivitamin çeşitlerinin uygun şekil ve kombinasyonlar halinde verilmesi zorunlu hale gelir. Hydro B, bu yöndeki gereksinmeleri karşılayabilecek şekilde formüle edilmiştir.

Kullanılma yerleri :
Hydro B, vitamin eksiklikleri ve buna bağlı olgularda sağaltıcı olarak, bakteriyel, viral ve benzeri hastalıklarda destekleyici olarak kullanılır. Kanatlılarda, yoğun yetiştirme seçeneklerinde, hızlı büyüme ve gelişme aşamalarında veya yüksek verime yönelik olarak, vitamin emilmesinde sorun yaşanan hayvanlarda başarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç hayvanların
içme sularına katılmak suretiyle uygulanır. Veteriner hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde; sağaltım amaçlı ve Hiydro B-biotin plus tek vitamin girişli kuvvetli doz seçeneğinde; kanatlılar ve tavşanların içme sularına 100 ml/100 litre miktarlarında katılarak içirilir. Koruyucu olarak 8-10 gün boyunca kullanılmak üzere; kanatlılar ve tavşanlarda 100 litre içme suyuna 20 ml katılarak 24 saat içerisinde tüketilmesi sağlanır.

Ticari şekli : Hydro B, 100 ml’lik flakonlarda ve 5 litrelik bidonlarda sunulmaktadır.

İNJACOM-C, Enjeksiyonluk Çözelti (SANOFİ-DİF)

Formülasyonu : 1 ml enfeksiyonluk çözelti içeriğinde 200 mg C vitamini bulunmaktadır.

Farmakolojisi ve özellikleri : İnjacom-C, C vitamini esasına göre hazırlanmış bir üründür. Dolayısıyla ürünün etken maddesini oluşturan C vitamini, evcil hayvanlarda ağızdan verildiğinde gevişenlerin rumeninde parçalanırken, diğer hayvanların ince bağırsaklarından tama yakın oranda emilir. Sodyum tuzu halinde parenteral yollardan da verilir. Emilen vitamin bütün vücuda geniş ölçekte dağılır. Vücutta dönüşümlü olarak dihidroksi askorbik aside yükseltgenir. Aynı metabolit, C vitamininin bütün etkinliklerini gösterir. Farmakolojik etkileri skorbüt hastalığı olarak bilinen olgularda ortaya çıkan; ama tümüyle ikincil derecedeki belirtilerden oluşan klinik durumu düzelterek, hastalıklara karşı vücut direncini artırarak, metabolik olayları düzeltmesi ve anemi belirtilerini hafifletmesi temeline dayanır.

Kullanılma yerleri, şekli ve dozları : İlaç
kanatlılarda içme sularına katılarak, diğer hayvanlarda kas içi ve deri altı yollardan enjeksiyon şeklinde verilir. Kanatlılardaki solunum sistemi hastalıkları, kafes tavuklarının kafes yorgunluğu, baskılayıcı etmenlerin varlığında, yumurta kırıklarının azaltılması, horozlarda aşım gücünün artırılması ve tem tüketiminin artırılması gibi durumlarda kullanılır. Önerilen doz ise; 1 litrelik içme suyuna 1-2 ml İnjacom-C ilave edilerek 4-5 gün süresince içirilmek suretiyle uygulanır.

Ticari şekli : İnjacom-C, 5 ml’lik ampullerde ve 10 ampullük kutularda sunulmaktadır.

İNSELVİT, Oral Çözelti (ÇUKUROVA)

Formülasyonu : 1 ml enjeksiyonluk çözelti içeriğinde; 150 İÜ Vitamin E ve 1 mg sodyum selenit bulunmaktadır.

Bu ilaç, buzağı, kuzu, yumurtacı tavuklar ve civcivlerde karşılaşılan kas distrofileri, ensefalomalasi olguları, immun sistem yetmezlikleri ve ilgili metabolik hastalıkların sağaltımı, selenyum, E ve B vitaminlerinin dengeli bir kombinasyonu esasına göre hazırlanmış olan, oral bir çözelti formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : İlacın etken maddelerinden biri olan E vitamini, hücresel düzeyde doymamış yağ asitlerinin oksidasyonunu önleyerek zararlı peroksitlerin oluşumunu durdurur. Hastalıklara karşı vücut direncini artıran lökosit ve makrofajların korunmasında etkili olur. Ayrıca eşemsel etkinlikleri, bağışıklık sistemini düzenleyici ve hücresel yaşlanmayı önleyici etkilere de sahiptir. Diğer etken maddeyi oluşturan selenyum ise; kükürtlü amino asitlerin sentezi ve işlevleri ile yakından ilişkili olup, vücutta glutasyon peroksidaz enziminin kofaktörü konumundadır. E vitamini ve selenyumun çok yönlü biyolojik etkileri arasında sinerjistik yönde etkileşme vardır.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kanatlılarda sıklıkla karşılaşılan ensefalomalasi, kas distrofisi, eksudatif diatez ve perkreatif fibrozis gibi hastalıkların sağaltımı ve önlenmesi ile normal embriyonik gelişmenin sağlanması, yumurtlama, fertilite ve kuluçka performansının artırılmasında, E vitamini ve selenyum eksikliklerinin karşılanması, doymamış yağ asidi bakımından zengin yemlerle beslenen hayvanlarda doğabilecek vitamin açığının karşılanması, immun sistemin desteklenmesi amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : İnselvit, kanatlılar için hazırlanmış bir ilaç niteliğindedir. Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde önerilmediğinde; koruyu olarak 1 litre içme suyuna 0.25 ml ilave edilerek 2-3 gün süreyle, sağaltıcı olarak da 1 litre içme suyuna 0.5 ml ilave edilerek 5-7 gün süreyle verilir. Belirtilen doz birimi esas alınmak suretiyle kanatlı çiftliklerinde pratik bir doz uygulaması niteliğinde olmak üzere; 100 litre içme suyuna 50 ml, 250 litre içme suyuna 125 ml, 500 litre içme suyuna 250 ml ve 1000 litre içme suyuna da 500 ml İnselvit katılarak kesintisiz içirilir. Küçük çaplı kanatlı yetiştiriciliğinde ise; 15-20 civciv veya pilice 1-2 ml İnselvit katılarak içirilir.

Ticari şekli : İnselvit, 100, 200 ve 1000 ml’lik bal renkli şişelerde sunulmaktadır.

MEDASOL, Suda Çözünen Toz (KARTAL KİMYA)

Formülasyonu : 100 gram toz içeriğinde; 1.000.000 İÜ Vitamin A, 5.000 mg Vitamin E, 150.000 İÜ Vitamin D3, 150 mg Folik Asit, 50.000 mg Dl-metiyonin ve 36.106 mg kalsiyum propiyonat bulunmaktadır.

Kanatlılarda karşılaşılan çok yönlü zehirlenme olguları ve bundan kaynaklanan baskılayıcı etmenlerin önlenmesi, büyüme ve gelişmenin hızlandırılması, çoğul vitamin eksikliklerinin karşılanması, gagalama ve tüy yolma sorunlarının önlenmesine yardımcı olunması amacıyla, yağda çözünen A,D ve E vitaminleri ile Folik Asit ve metiyoninin kombinasyonu esasına dayanan, oral bir toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Medasol toz, etken madde olarak A, D3 ve E vitaminleri ile folik asit, dl-metiyonin ve kalsiyum propiyonat içerir. Kombinasyon esasına dayanan bu ürünün, öngörülen şekil ve dozlarda kullanıldığında çok yönlü vitamin ve amino asit gereksinmelerini karşılayabilecek ölçülerde zengin tutulmuştur. Etlik civciv ve piliçler başta olmak üzere, hızla büyüme, gelişme ve yüksek verim aşamalarında olan bütün kümes hayvanlarında çoğul vitamin, folik asit ve metiyonin gereksinmesi ileri derecede artar. Belirtilenlere koşut olarak, özellikle mikotoksinlerle kirlenmiş ve küflenmiş yem tüketimi, rasyonda vitamin içeriğinin hızla tükenmesine yol açan acılaşmış yağlar ve çoğul toksik metabolitlerle kirlenmiş yem tüketiminde vitamin gereksinmesi daha da yüksektir. Medasol, belirtilen çok yönlü vitamin gereksinmesini karşılayabilecek şekilde formüle edilmiştir.

Kullanılma yerleri : Medasol Toz, başta etlik civciv ve piliçler ile yumurta tavukları olmak üzere; hızla büyüme, gelişme ve yüksek verimde olan bütün kümes hayvanlarında karşılaşılan çok yönlü zehirlenme olguları ve bundan dolayı kaynaklanan baskılayıcı olumsuzluk etmenlerinin ortadan kaldırılması veya önlenmesi, büyüme ve gelişmenin hızlandırılması, verimliliğin artırılması, çoğul vitamin eksikliğinin karşılanması, gagalama ve tüy yolma sorunlarının önlenmesine yardımcı olmak amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Genel nitelikli vitamin desteğinin sağlanması ve baskılayıcı olumsuzlukların önlenmesi amaçlarıyla, 1 ton içme suyuna 1 kg Medasol toz katılarak 3 gün süreyle içirilir. Açıkça bir zehirlenme olgusu ve yemden kaynaklanan olumsuzlukların görülmesi durumunda içme suyuna katılan ilaç miktarı 3 katına çıkartılabilir.

Ticari şekli : Medasol toz, 100 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

ORAVİT ACK, Oral Toz (ECZACIBAŞI)

Formülasyonu : 100 gram Oravit ACK içeriğinde; 4.000.000 İÜ Vitamin A, 10.000 mg Vitamin C ve 2.000 mg Vitamin K3 bulunmaktadır.

Oravit ACK,
kanatlılar ile kuzu, buzağı ve oğlaklarda oral yolla kullanılmak üzere formüle edilmiş A, C ve K3 vitaminlerini içeren, suda çözünebilen, toz halde vitamin kombinasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : A vitamini, vücut işlevlerini destekleyici ve düzenleyici nitelikleri ile önemlidir. Küçük hayvanların sağlıklı gelişimi, görme duyusu, epitel dokunun farklılaşması ve bütünlüğünün korunması, yönlerinden gereklidir. C Vitamini ise, enfeksiyonlara karşı vücut direncinin gelişmesine katkıda bulunur. Ayrıca iskelet sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etki yaparak, kalp çalışmalarını normale döndürür, kapillar damarların çeperlerini güçlendirerek kanamaları engeller. K Vitamini, kanın pıhtılaşması üzerinde etkili olduğundan kanama ile seyreden hastalıklarda gereklidir. Ayrıca sindirim sistemi enfeksiyonlarında ve oral yolla antibiyotik kullanıldığında gerekli bir vitamindir.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda; enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artırılmasında, koksidiyozis, bağırsak enfeksiyonları, gaga kesimi, tüy dökümü, aşılamalar, vitamin eksikliklerinden ileri gelen verim düşüklükleri, üreme performansında azalma ve genel zafiyetler ile sağlıklı gelişimin sağlanmasında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Kanatlılarda koruyucu olarak; vücut direncinin artırılmasında, tüy dökümü, nakil, aşılamalar ve benzeri stres olgularında 100 gram Oravit ACK, 100 litre
içme suyuna katılarak içirilir. Belirtilen amaçlarla bir defalık uygulanması yeterlidir. Hastalık durumlarında ise; 25 gram Oravit ACK, 100 litre içme suyuna karıştırılarak 2-3 gün süreyle günlük 3-4 saatlik su içme süreçlerinde içirilir.

Ticari şekli : Oravit ACK, 500 gram ve 1000 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktad

ORAVİT BCK, Oral Toz (ECZACIBAŞI)

Formülasyonu : 100 gram Oravit BCK içeriğinde; 5.000 mg Vitamin B1, 6.100 mg Vitamin B2, 3.100 mg Vitamin B6, 30 mg Vitamin B12, 10.000 mg Vitamin C, 5.000 mg Nikotinamid, 750 mg Vitamin K3, 75 mg Biotin, 6.000 mg Kalsiyum Pantotenat ve 1.000 mg Folik Asit bulunmaktadır.

Farmakolojisi ve özellikleri : Evcil hayvanlarda metabolik ve enfeksiyöz hastalıklar, stres, yüksek verim ve hastalıkların iyileşme durumları organizmada sentezlenen vitamin çeşitleri ve miktarını yetersiz kılabilmektedir. Oravit BCK, yaşam için gerekli olan tüm B kompleks vitaminleri ile C ve K3 vitaminlerini farklı fizyolojik durum ve koşullar altında karşılayabilecek şekilde hazırlanmıştır. Oravit BCK’da bulunan vitaminlerin tamamı bileşim, çözünürlük, emilim, metabolizasyon, depolanma ve atılma gibi farmakokinetik özellikler yönünden doğal analoglarının aynısıdır. Ayrıca vitaminlerin tamamı oksidasyon, indirgenme ve hidroliz gibi dış etkilere karşı koruyucu özellikte film tabaka ile kaplandığından, vitamin çeşitlerinde stabilite sağlanarak biyolojik ömürleri uzatılmıştır. Oravit BCK, vitaminlerin birbirlerinin biyoyararlanımını artırabilecekleri bir kombinasyondur. Bu nedenle, gerek vitamin yetmezliklerine karşı koruyucu ve iyileştirici tedavi seçeneği olarak, gerekse de çok yönlü destekleme uygulamalarında oldukça dengeli bir vitamin kaynağıdır.

Kullanılma alanları : Tavuklar ve diğer kümes hayvanlarında; Destekleyici, geliştirici ve verim artırıcı olarak : Artan vitamin ihtiyaçlarının giderilmesinde, sağlıklı büyümenin sürdürülmesinde, hızlı büyüme dönemlerinde, yumurta veriminin en yüksek olduğu dönemde, hızlı ve yüksek metabolik olaylarda kullanılır. Koruyucu olarak : Aşılamalar, beslenme yetersizlikleri, hastalıkların iyileşme dönemleri, antiparaziter ilaç uygulamaları, tüy dökümü, yem değişikliği, ısı ve iklim değişiklikleri, nakil gibi stres olgularında ortaya çıkabilecek verim düşüklüğü ve hastalıkların önlenmesinde, solunum sistemi enfeksiyonları (CRD, CCRD), malabsorbsiyon, sendromu ve nonspesifik ishal gibi enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artırılmasında kullanılır. Sağaltıcı olarak : Avitaminozis olguları, mikotoksikozis, küflü, kalitesiz ve bozuk yem tüketimi, solunum yolu enfeksiyonları (CRD, CCRD), enfeksiyöz bronşitis, kolibasillozis, tavuk tifosu ve diğer salmonella enfeksiyonları, sebebi bilinmeyen ishaller, sindirim sistemi bozuklukları koksidiyozis, antibakteriyel ilaç kullanımından kaynaklanan sindirim sistemi florasının vitamin eksikliği, verim düşüklükleri, metabolizma bozukluklarının sağaltımı amaçlarıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Oravit BCK, kümes hayvanlarında günlük olarak tüketilen suyun 1/4’üne katılarak; kullanılma amacına göre her gün veya 3-4 gün arayla içirilir. 0-4 haftalık civcivlerde 1 gram/250 civciv, 4-8 haftalık piliçlerde 2 gram/250 piliç, 8-12 haftalık piliçlerde 4 gram/250 piliç, 12-16 haftalık piliçlerde 6 gram/250 piliç, 16-20 haftalık tavuklarda 8 gram/250 tavuk, yumurtacı ve damızlık tavuklarda 10 gram/250 tavuk hesabıyla doz ayarlaması yapılır.

Ticari şekli : Oravit BCK, 1000 gramlık teneke kutuda polietilen torbalarda sunulmaktadır.


 Yazan : Anonim | Okunma : 1336 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,19 saniyede yorumlandı.