-
 Ana sayfan Yap 
 Favorilerine Ekle 
 E-Posta 
 Tavsiye Et 
 İletişim 
Bugün : 2 Mayıs 2024       


ANA SAYFA

FORUM

ANSİKLOPEDİ

RESİMLER

AL / SAT

ÜYELER
Forumdaki Son cevaplar : Yaşayan Doğa Ankara Belgeseli..(amatorkanarya) Saka Kuşu Lisansları (Arnavut Şevket Tam..(amatorkanarya) BİRBİRİNDEN MUHTEŞEM İSPİNOZ TÜRLERİ BU ..(amatorkanarya) Yeni eşe atma..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu çift seçimi:..(amatorkanarya) Kanaryam duştan sonra hastalAndamatorkanarya) Bülbül ötümlü kanarya - konya şampiyonu..(amatorkanarya) Gloster Üretimhane..(amatorkanarya) Muhabbet kuşu sizi sevmesinin 10 yolu..(amatorkanarya) ELDE ÖTEN BÜLBÜL HARİKA..(amatorkanarya)
Resimlerden
Galeriden seçmeler..
Resim Gönder

Doğadan Kanarya
 
Anket
Hobi ölçünüz nedir ?
Bir adet kuş besliyorum (38 %)
Birden fazla besliyorum ama üretmiyorum (20 %)
Bir kaç eş ile üretiyorum (17 %)
Beş on takım kuş ile üretiyorum (8 %)
10 takımdan fazla kuş ile üretiyorum (15 %)
97 - Katılım
 
Döviz Kuru
Alış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
Satış
1 EUR : YTL
1 USD : YTL
 
Dil Seçimi
tr en de
( TR )
 
Alman Tepeli 3
  Yazılar || ŞEKİL KANARYALARI
   Alman Tepeli 3

 

DEUTCHE HAUBE

 (Bu ırkı değerli kılan Özellikler ) :
RENK:Renkli kanaryalarda olduğu gibi bütün renkler geçerlidir.Şapkanın rengi koyu, açık veya karışık olabilir

BİÇİM:Vücut biçimi ve modeli renkli kanaryalara benzer.

ŞAPKA (TEPE):Kafanın biçimine göre olması gerekmektedir.Belirgin bir orta noktadan ayrılmalı yandan bakılırsa çizgisi gagayı yari şekilde örtmeli enseye kadar uzanmalıdır.Gözler görünmelidir.

TÜYLER:Düz ve vücuda yaslanmalıdır.

BOY:14 cm.

DURUŞ:Renkli kanaryalar gibidir.

Alman asilli olan bu şapkalı kanarya 1670 den beri vardı. Kendisi öten kanarya kuşların ortamında bulun maktaydı. Fakat pek sevilmeyen bir cinsti ve bu yüzden pek fazla üretilmemişti.O zamanlarda şapkasının ortasında bir tepesi vardı. Fakat şapkası çok üzün değildi ve dar olan kafasının üstünde pek hoş durmuyordu. Zamanla bu kuşlarda şapkasının arka tarafında açık (tüysüz ) yerler görülmekteydi. Bu yüzden kimse onunla ilgilenmemiş ve bu cinsi unuturken Ingilterede üç cins birden yarışmaktaydı. Bunlar Lancashire Coppy Crested ve sonra da Gloster Fancy bu gruba katılmışlardır. Alman şapkalı kusun tanınması iki harbin arasında ve özellikle 1 960’dan sonra olmuştur. 1962’ de bu kuşlara bir standart getirilmiş ve COM. tarafından kabul edilmiştir. Şapkaları yapılan çalışmalar neticesinde bir hayli düzeltilmiştir. Bazıları Gloster, Crested veya Borderi katmışlar, böylece uzun tepelere sahip olacaklardır. Şapkalar bu işlemle büyümüştü ve dolgundu, fakat Alman şapkalı kanaryanın 2-3 jenerasyonu da  kaybolmuştu. 0 renkli kanaryalara biraz daha zayıf bir şapka olan kusa benzemeliydi. Bazı üreticiler şapkalı kuşları düz kafalı kuşlarla çiftleştirmişler. Bu düz kafalı kuşlarında ya anneleri yada babaları şapkalıydı. Bu işlem çok geçerliydi. Çünkü düz kafalı bir kusun annesi veya babası da şapkalıysa o zaman kafası daha geniştir demektir. Eğer ailesinde şapkalı birisi yoksa o zaman onun kafası dardır. Simdi düz bir kuşu (Şapkalı ana veya babadan gelsin) x şapkasıyla çiftleştirilirsek ve bunlar ikisi de etkisiz Bazı kuşlar ise çok uzun, dolgun tüylere ve çok iyi bir şapkaya sahip olunabiliyor. Tabi ki bu kuşlar birbirleriyle çiftleştirilmemelidir. İyi şapkalı kuşlar üretim kökü olarak kullanıldıysa buna da gerek kalmayacak. Üretimde ayni zamanda mükemmel anne kuşları da gereklidir. Kafaları geniş renkleri kuvvetli ve ayni zamanda şapkalı kuşlar, şapkalılardan üretilmiş olan düz kafalardan gereklidir. Tabi ki bu gibi kuşlar renkli kanaryalarda olduğu gibi sürekli üretime alınmamalıdır Çift olarak güvenilir ve çift olarak sadece üretim zamanı tutulmalıdırlar. Bu üretimlerde yavrularının kuvvetli olabilmeleri için anne ve babaların daha fazla zorlanmaması gerekir. Çünkü şapka faktörü çift miktarda letal olarak etkilemekte, buda demektir ki yavrularda % 25 bu çift faktörlü olacaktır. Bu yüzden yasayamıyorlar ve çoğu da yumurtada ölüyorlar. Şapka faktörü cinsiyete bağlı olmadan yavrulara geçer ve dominanttır.

1- Şapkalı kus x Düz kafalı kus : %50 Şapkalı kuşlar (tek faktör)

%50 Düz kafalı kuşlar 2- Şapkalı kuş Şapkalı kus : %25 Düz kafalı kus

%50 Şapkalı kuşlar (Tek faktör)

%25 Şapkalı Kuşlar ( Çift faktör)

 


 Yazan : Anonim | Okunma : 1653 | Yorum (0) | Tarih: 18.12.2016 | Oy:  | Oy ver | Arkadaşına Gönder |


 
Son 5 Yorum

Henüz Yorum Yazılmamış.
Siz bir tane yazın..



Yorum ekleyin..(Sadece üyeler)

Kodlar , Duygular (Smile'ler)
 
Üyelik
Kullanıcı : 
Şifre : 
Hatırla :   Gizli : 

  
 
Facebook

 
Hit yazılar
MUHABBET KUŞUNUN GÜVENİNİ KAZANMA
LİPOKROM KANARYALAR
Renk Kanaryaları Geniş Bilgi
BÜLBÜL ÖTÜMLÜ KANARYA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Alman Tepeli
 
2004 © Copyright KanaryaSevenler.com
Website motorumuz © 2007 Aspsitem Ay Yıldız.
Bu sayfa: 0,13 saniyede yorumlandı.